24.1 C
Hawaii
lördag, oktober 23, 2021
Hem Fakta Hawaii usa

Hawaii usa

- Advertisement -

Hawaii är en ögrupp som ligger i USA och består av åtta huvudöar, även känt som ögruppen Hawaiiöarna. I ögruppen Hawaii ingår ett hundratal öar, varav de flesta utom de åtta huvudöarna är ganska små och obebodda.
Hawaii är den nyaste delstaten av USAs 50 delstater, och lades till så sent som 21 augusti 1959.
Hawaii är den enda delstaten som enbart består av öar.
Hawaiis geografiska position är i centrala Stilla haver, sydöst om japan, nordost om Australien och sydväst om kontinentala USA.
Hawaiis vackra natur, inbjudande vatten, aktiva vulkaner och dess varma tropiska klimat gör den till en väldigt populär destination bland turister, surfare, biologer och vulkanentusiaster.
Tack vare sitt centrala läge i Stilla havet har Hawaii många amerikanska och asiatiska influenser som tillsammans skapat en livfull lokal kultur.  I Hawaiiöarna finns det över en miljon personer fast bosatta samt ett väldigt stort turistantal och amerikansk militär personal.
Hawaiis huvudstad heter Honolulu och ligger på ön Oahu. På Hawaii finns det åtta stycken huvudöar, öarna är enligt storleksordning följande, Hawaii, Maui, Oahu, Kauai, Molokai, Lanai, Nihau, och Kahoolawe. Den första är den största ön och kallas ofta för “The Big Island” Hawaiis yta växer konstant på grund av vulkanen Kilaueas utbrott, som har pågått under en längre tid. Enligt tradition får gäster som kommer till ön en “Lei” som är en blomsterkrans som hängs över huvudet ned över bröstet. I ögruppen Hawaii finns det även ett antal mindre öar, men dessa är obebodda.

Den första registrerade europeiska kontakten med öarna var år 1778 genom den brittiske upptäcktsresanden James Cook som kallade ögruppen Sandwichöarna.

Hawaii öarna är kända för sina smeknamn, här kommer en lista över Hawaii öarna och deras smeknamn.
Hawaii – The Big Island
Maui – The Valley Island
Oahu – The Gathering Place
Kauai – The Garden Isle
Molokai – The Friendly Isle
Lanai – The Pineapple Isle
Nihau – The Forbidden Isle
Kahoolawe – The Target Isle

- Advertisement -

Hur är vädret i Hawaii?
Hawaii erbjuder vackert väder hela året. Medeltemperaturen är ca 25-30 grader Celsius.  Beroende på vilken ö i Hawaii och konstigt nog också vilken plats på ön du besöker kan klimatet variera en del.  Hawaii erbjuder en stor variation av mikroklimat, beroende på vart du befinner dig. Här finns alltifrån tropisk regnskog till snötäckta berg och fantastiska askgrå stränder.
Under sommarmånaderna som är från april till november är det varmare och torrare klimat, och under vintern som är mellan december och mars brukar det vara lite svalare. Vindar håller klimatet behagligt under hela året.

Vart ska man bo när man besöker Hawaii?
På de allra flesta öar i Hawaii finns det möjlighet att bo på lyxhotell i exklusiva resortområden, strandnära hotell med all inclusive, hyrstugor nära stadspulsen eller också på avlägsna platser, Bed and breakfast och vandrarhem är utbrett och finns på många olika ställen i Hawaii öarna. Det går också att hitta lägenheter samt hus att hyra under din semester på Hawaii öarna.  Se vår Hawaii hotellguide för mer information och rekommendationer på hotell i Hawaii.

Tidzonen på Hawaii är enligt standard hawaiiansk tid och det är GMT-10 som gäller, sommartid gäller inte i Hawaii.
På alla öar i Hawaii använder man US dollar som valuta och man pratar engelska överallt.

- Advertisement -
Nästa artikelOahu Hawaii

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

POPULÄRA ARTIKLAR OM HAWAII

Sevärdheter molokai

Förutom de fantastiska stränder som du kan njuta av när du är i Molokai i Hawaii finns det en del sevärdheter i...

Hotell i Lanai Hawaii

Här kommer vår lilla hotellguide för olika hotell i Lanai i ögruppen Hawaii. Det vi kommer ta upp här är vilka hotell...

Shopping Oahu

Sugen på shopping I Oahu? Då har vi shoppingguiden för dig! Här kommer du hitta alla köpcenter, köpgator och shopping tips som...

Träning i Hawaii

Kul att du hittat hit! Är du intresserad av att hålla formen när du reser till Hawaii har du hittat rätt. För...