23.9 C
Hawaii
lördag, oktober 23, 2021
Hem Fakta Kauai Hawaii

Kauai Hawaii

- Advertisement -

Kauai är Hawaiis fjärde största ö och kallas ofta i folkmun för ”Garden Island”
vilket är en bra beskrivning över Kauai Hawaii.

Kauai är den äldsta ön i Hawaii och ligger längst norrut. Kauai består av flera fantastiskt gröna kullar och dalar och slående berg med skarpa konturer som blivit skulpterade av naturens kraft. Århundraden av växande grönska har skapat tropisk regnskog, utspridda floder och kaskadvattenfall. Vissa delar av Kauai är endast tillgängliga via flygplan, helikopter eller båt med fantastiska vyer som belöning.

Förutom Kauai i Hawaiis fantastiska landskap erbjuder Kauai en otrolig mängd av utomhus aktiviteter och äventyr. Man kan bland annat paddla i The Wailua River, snorkla i Poipu Brach, Hajka uppför Kokee State Park, åka zipline lina över Kauais gröna dalar. Men det är ön Kauais lugna och avstressade atmosfär och rika kultur som man hittar i många av Kauais små orter som verkligen gör Kauai till en av Hawaiis ultimata pärlor.

- Advertisement -

Från ögonblicket du landar i Kauai blir du tagen av det fantastiska landskapet och Aloha känslan. Vare sig du vill till en lyx resort med femstjärnig service, ett bed-and-breakfast på landet, eller hyra en lägenhet finns det ett stort utbud på Kauai.

På Kauai bor det ca 70,000 invånare, fast bosatta exklusive turister. Kauais huvudstad heter Lihue och man pratar engelska och hawaiianska runtomkring ön.

Hur man tar sig till Kauai i Hawaii
För att ta sig till Kauai med flyg behöver man landa på Lihue Airport (LIH) som ligger belägen vid sydvästra Lihue på östra sidan av Kauai. Till Kauai flyger inga direktflyg utifrån Hawaii så därför behöver man göra ett par flygstopp, men är du i Hawaii kan du ta dig till Kauai från Oahus Honolulu International Airport (HNL),
Flygtiden är ca 25-30 min.

För att ta dig runt på Kauai finns det minibussar, turistbussar, taxi och begränsad kollektivtrafik. Flera av de större hotellen på Kauai erbjuder transport. Men som vanligt när det gäller många av Hawaiis öar kan det vara en fördel att hyra en bil.

Det finns en större motorväg som i princip åker runt Kauai, den startar vid Lihue vid östra sidan av ön och åker norrut. Kuhio Highway åker till Kee Beach förbi Hanalei, bortom Napali Coast på västra sidan. Kaumaulii Highway går till Kekaha och svänger sedan inåt österut hela vägen tillbaka till Lihue. Kör du bil i Kauai gäller ”Aloha” regler Kör långsamt och håll ett bra avstånd från bilen framför, vid enfiliga broar väj för mötande trafik. Kommer du fram till en bro och det finns kö, stanna och vänta på din tur. På Kauai kör man mer avslappnat än vanligtvis så ta det lugnt och njut av vyn och kör försiktigt, stanna till och ta lite bilder.

Kauai är relativt enkel att utforska, på bara några kilometers avstånd kan man passera stränder med palmer, levande gröna fält och dalar och hissnande bergsformation. Oavsett hur du tar dig runt på Kauai Hawaii var beredd på fantastiska utsikter och vyer.

- Advertisement -

Det finns fem större hotell och resort områden i Kauai.
– North Shore (Princeville)
– East Side (Coconut Coast)
– Lihue (Kalapaki)
– South Shore (Poipu)
– West Side (Waimea)

På Kauai finns lyxhotell, flertal all inclusive hotell, hyrstugor, hyrlägenheter och hus att hyra, Bed-and-Breakfast ställen finns runtomkring hela ön.
Kauai erbjuder världsklass på många restauranger, golf och spa.
Wi-Fi är utspritt och det finns tillgång till det på de flesta hotell, samt att mobiltelefonsamtal fungerar ganska bra runt om i ön.

I Kauai tar de flesta butiker och affärer emot kreditkort och uttagsautomater finns runt om i ön.

Om man utgår från Lihue Airport (LIH) kommer här en ungefärlig restid till olika sevärdheter i Kauai Hawaii.
– Hanapepe – ca 30 min.
– Kalalau Lookout – ca 1 timma och 30 min.
– Koloa – ca 25 min.
– Poipu – ca 30 min.
– Princeville – ca 1 timma.
– Wailua – ca 15 min.
– Waimea Canyon – ca 1 timma och 15 min.

När ska man resa till Kauai Hawaii?
Kauai erbjuder vackert väder hela året. Medeltemperaturen är ca 25-30 grader Celsius, och havstemperaturen är ungefär densamma. Vindar håller vädret behagligt året om.
Det kan vara smart att ta med en enklare regnjacka om du tänkt besöka Kauais tropiska regnskogar, annars går det att köpa regnponchos i någon av Kauais butiker. Finkläder som tex kostym och slips används väldigt sällan på ön så lämna gärna dom hemma.

Stränder i Kauai som har arbetande livräddare.
Kekaha Beach, Salt Pond Beach Park, Poipu Beach Park, Lydgate, Kealia, Hanalei Bay, Haena Beach Park och Kee Beach.

Tidzonen på Maui följer standard hawaiiansk tid och det är GMT-10 som gäller,  sommartid gäller inte i Hawaii.

- Advertisement -
Föregående artikelMolokai Hawaii
Nästa artikelHawaii The Big Island

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

POPULÄRA ARTIKLAR OM HAWAII

Sevärdheter molokai

Förutom de fantastiska stränder som du kan njuta av när du är i Molokai i Hawaii finns det en del sevärdheter i...

Hotell i Lanai Hawaii

Här kommer vår lilla hotellguide för olika hotell i Lanai i ögruppen Hawaii. Det vi kommer ta upp här är vilka hotell...

Shopping Oahu

Sugen på shopping I Oahu? Då har vi shoppingguiden för dig! Här kommer du hitta alla köpcenter, köpgator och shopping tips som...

Träning i Hawaii

Kul att du hittat hit! Är du intresserad av att hålla formen när du reser till Hawaii har du hittat rätt. För...