25.5 C
Hawaii
tisdag, december 7, 2021
Hem Fakta Lanai Hawaii

Lanai Hawaii

- Advertisement -

Lanai är ögruppen Hawaiis minsta ö och har ca 3,500 invånare. Lanai ligger väldigt nära Maui och kallas i folkmun för ”Ananasön” då ön Lanai tidigare utnyttjades som yta för ananasodlingar. På Lanai i Hawaii finns det ett par lyxiga resorthotell. Lanai City är den enda staden i Lanai. Man pratar engelska, hawaiianska och filippinska. Intressant fakta är att amerikanska Oracle grundaren Larry Ellison köpte 98% av ön Lanai 2012.

För att ta dig till Lanai i Hawaii med flyg landar man på Lanai Airport (LNY). Det flyger inga direktflyg hit så man får ta ett mindre flygplan från Honolulu International Airport, eller Kahului Airport i Maui. Man kan också ta sig till Lanai med färja från Maui via Manele Harbor eller Lahaina Harbor. Färjan från Maui till Lanai i Hawaii tar ca 60 minuter. Det går 5 tur-och-retur färjor om dagen. Under vintermånaderna är det en väldigt populär och vacker attraktion då valsäsongen är igång.

- Advertisement -

Om man utgår från Lanai Airport (LNY) kommer här nedan ungefärlig restid till olika sevärdheter i Lanai Hawaii.
– Lanai City – ca 10 min.
– Hulopoe Bay – ca 25 min.
– Kaiolohia (Shipwreck Beach) – ca 40 min.

För att ta dig runt I Lanai finns det taxibilar, eller minibussar som drivs av resorthotellen som åker runt på ön, men vill du verkligen uppleva allt av vad Lanai har att erbjuda rekommenderas det att hyra en bil i förväg vid flygplatsen eller ännu bättre en fyrhjuling hos Lanai Car Rental i Lanai City.
Terrängen i Lanai är väldigt kuperad. Att köra runt i Lanai är ett äventyr i sig, det finns inte ett enda stoppljus på hela ön och bara 10% av Lanais vägar är asfalterade, vilket öppnar upp för en del off-roading med fantastiska vyer som inte finns någon annanstans i Hawaii.  Kör norrut och utforska det månliknande landskapet av Keahiakawelo (Gudarnas trädgård, Garden of the Gods) och spökliga Kaiolohia (Shipwreck Beach) Dessa åkturer är inte till för de som lätt blir åksjuka, men när ni väl är framme kommer ni inte att ångra det. Tänk på att bensinpriset är ganska högt mätt i amerikanska mått i Lanai.

Lanai har tre stycken hotell varav två lyxhotell; The Four Seasons Resort Lanai, Lodge at Koele och historiska Hotel Lanai I Lanai City. Det finns också en del Bed and Breakfast. Wi-Fi finns på hotellen, se vår hotellguide för mer information om hotell i Lanai Hawaii.

När ska man resa till Lanai Hawaii?
Lanai erbjuder vackert väder hela året. Medeltemperaturen är ca 25-30 grader Celsius. På grund av Lanais geografiska läge är det mindre regnnederbörd i Lanai jämfört med övriga öar i Hawaii. Det kan dock vara lite kyligare (ca 5 grader mindre) i Lanai City då den är belägen ca 500 m över havsytan.
Under sommarmånaderna som är från april till november är det varmare och torrare klimat, och under vintern som är mellan december och mars brukar det vara lite svalare.
Vindar håller klimatet behagligt under hela året.

Tidzonen på Lanai följer standard hawaiiansk tid och det är GMT-10 som gäller, och sommartid gäller inte i Hawaii.

- Advertisement -
Föregående artikelMaui Hawaii
Nästa artikelMolokai Hawaii

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

POPULÄRA ARTIKLAR OM HAWAII

Sevärdheter molokai

Förutom de fantastiska stränder som du kan njuta av när du är i Molokai i Hawaii finns det en del sevärdheter i...

Hotell i Lanai Hawaii

Här kommer vår lilla hotellguide för olika hotell i Lanai i ögruppen Hawaii. Det vi kommer ta upp här är vilka hotell...

Shopping Oahu

Sugen på shopping I Oahu? Då har vi shoppingguiden för dig! Här kommer du hitta alla köpcenter, köpgator och shopping tips som...

Träning i Hawaii

Kul att du hittat hit! Är du intresserad av att hålla formen när du reser till Hawaii har du hittat rätt. För...