23.9 C
Hawaii
lördag, oktober 23, 2021
Hem Fakta Maui Hawaii

Maui Hawaii

- Advertisement -

Mauis är ögruppen Hawaiis näst största ö och har ca 150,000 invånare. Mauis största stad heter Kahului, med ca 25,000 invånare. På Kahului finns den större flygplatsen, industrihamn, industriområden och kommersiella shoppingcentrum. Kahului är handelscentrum för Maui men ses normalt inte som en turistort.
Ön Maui på Hawaii har likt Oahu 5 olika regioner, med skilda fantastiska landskap. Ön kallas ”Valley Isle” för dess berg som sträcker sig från Mauis östra till västliga sidor. Den större delen av Mauis landmassa är relativt låg och platt, vilket gör ön lättnavigerad med bil.
Maui är också hem till den Hawaiis mest kända väg, den legendariska ”Road to Hana” men det är bara början.
Haleakala National Park, de vackra farmarna i norr och Mauis många underbara stränder är endast ett par av sevärdheterna på Maui Hawaii.

För att ta dig till Maui i Hawaii med flyg landar man på Kahului Airport (OGG). Det finns mindre flygplatser i Kapalua på västra Maui (JHM) och Hana på östra Maui (HNM).
Det är ca 45 min bilfärd från Kahului Airport till Lahaina. Oftast får man först flyga till Honolulu International Airport (HNL) i Oahu Hawaii och sedan flyga vidare till Maui, en flygresa som tar ca 30 min.
Det finns också färjor som åker till och från Lahaina i västra Maui flera gånger om dagen som trafikerar mellan de olika öarna på Hawaii.
För att ta sig runt på Maui Hawaii finns det ett stort antal minibussar, turistbussar, taxi och kollektivtrafik. Många av resorthotellen erbjuder gratis utflykter med minibussar som åker till närliggande byar, attraktioner och sevärdheter. Kontrollera med hotellet i förväg eller se på vår hotellguide för mer information.

Vill du verkligen uppleva allt av vad Maui har att erbjuda i din egen takt går det att hyra en bil i förväg vid Kahului och Kapalua flygplatserna.
Har du tänkt köra bil i Maui Hawaii gäller följande regler och rekommendationer.
Följ ”Aloha” trafikrekommendationer. Kör långsamt, och kör inte för nära bilen framför. Vid broar med endast en fil (det finns många längs Hana Highway) låt mötande trafik gå före, är det kö när du närmar dig stanna och låt de mötande åka förbi. Att köra på Maui Hawaii är mycket mer avslappnat än på Oahu, så ta det lugnt och njut av utsikten.

- Advertisement -

Om man utgår från Kahului Airport (OGG) kommer här nedan ungefärlig restid till olika sevärdheter i Maui Hawaii.
– Halekala – ca 2 timmar.
– Hana – ca 2,5 timmar.
– Kaanapali – ca 30 min.
– Kapalua – ca 60 min.
– Kihei – ca 25 min.
– Lahaina – ca 45 min.
– Wailea – ca 35 min.
– Wailuku – ca 45 min.

Populära turistområden – vart ska man bo?
Letar du efter hotell I Maui finns det gott om alternativ. De flesta Resorthotellen finns I västra Maui och södra Maui Hawaii, vid Kapalua, Kaanapali, Lahaina och Wailea. Det finns också ett på östra Maui, The Travaasa Hana.

När ska man resa till Maui Hawaii?
Maui erbjuder vackert väder året om. Medeltemperaturen är ca 25-30 grader Celsius
Under sommarmånaderna som är från april till november är det varmare och torrare klimat, och under vintern som är mellan december och mars brukar det vara lite svalare. Vindar håller klimatet behagligt under hela året. Det är generellt torrare och något varmare på Mauis västra och södra kust, där man hittar de fantastiska stränderna och resorterna kring Kapalua, Kaanapali, Lahaina, Kibei och Wailea. På Mauis östra och norra del hittar man fina Iao Valley och den utsiktsfyllda road to Hana. Här är ofta klimatet några grader svalare.  Kör man upp till Haleakala Visitor Center på toppen av Haleakala nationalpark som ligger ca 3,000 m över havsytan rekommenderar vi att ni tar med varma kläder då det kan bli upp till 15-25 grader Celsius kyligare.

Tidzonen på Maui följer standard hawaiiansk tid och det är GMT-10 som gäller, och sommartid gäller inte i Hawaii.

- Advertisement -
Föregående artikelOahu Hawaii
Nästa artikelLanai Hawaii

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

POPULÄRA ARTIKLAR OM HAWAII

Sevärdheter molokai

Förutom de fantastiska stränder som du kan njuta av när du är i Molokai i Hawaii finns det en del sevärdheter i...

Hotell i Lanai Hawaii

Här kommer vår lilla hotellguide för olika hotell i Lanai i ögruppen Hawaii. Det vi kommer ta upp här är vilka hotell...

Shopping Oahu

Sugen på shopping I Oahu? Då har vi shoppingguiden för dig! Här kommer du hitta alla köpcenter, köpgator och shopping tips som...

Träning i Hawaii

Kul att du hittat hit! Är du intresserad av att hålla formen när du reser till Hawaii har du hittat rätt. För...