23.9 C
Hawaii
lördag, oktober 23, 2021
Hem Fakta Molokai Hawaii

Molokai Hawaii

- Advertisement -

Molokai är ögruppen Hawaiis femte största ö och ligger öst om Oahu och norr om Lanai. Molokai kallas i folkmun för ”The friendly Isle” vilket i princip betyder Den vänliga ön, eller den välkomnande ön. Att besöka Molokai är som att ta ett steg tillbaka i tiden till ett lugnare och enklare Hawaii. Märkligt nog är en av Molokais huvudattraktioner, just att det inte finns några attraktioner i kommersiell mening.

Man besöker Molokai för att ta del av dess vackra och oförstörda natur samt oförglömliga utsikter över orörd vildmark.

På Molokai i Hawaii finns det inga köpcentrum och endast en handfull souveniraffärer samt turistföretag.
På Molokai Hawaii bor det ca 7,500 invånare, utspridda runt småbyar där de största heter Kaunakakai, Kualapuu, Maunaloa och Kalupapa. En stor andel av lokalbefolkningen är av Hawaiiansk urbefolkning som fortsätter att hålla i den traditionella hawaiianska livsstilen.
Vare sig du blir ledd av en turistguide längs klipporna till Kalaupapa National Historical Park eller utforskar en av Hawaiis längsta kritvita stränder, Papohaku Beach, kommer du upptäcka att Molokai verkligen är en ö fylld med äventyr, där Hawaiis verkliga ansikte visas.

- Advertisement -

På Molokai fanns tidigare en isolerad koloni för människor som led av sjukdomen lepra, den är numera hävd och upplöst, men på Molokai lever fortfarande människor som tillfrisknat från sjukdomen.

Hur man tar sig till Molokai
För att ta sig till Molokai med flyg behöver man landa på Molokai Airport (MKK) Det flyger inga direktflyg hit utifrån Hawaii så därför behöver man göra ett par flygstopp, men är du i Hawaii finns det tre olika sätt att ta sig till Molokai;
från Oahus Honolulu International Airport (HNL), Mauis Kahului Airport (OGG) eller Mauis Kapalua Airport (JHM) till Molokai Airport. Flygtiden är ca 25-30 min.

Bo på Molokai
Under din vistelse på Molokai finns det ett par olika alternativ för boende.
Dels har du havsnära Hotel Molokai, vidare finns det en del lägenheter, småstugor och bed-and-breakfast i Kaunakakai och Maunaloa.

När ska man resa till Molokai Hawaii?
Molokai erbjuder vackert väder hela året. Medeltemperaturen är ca 25 grader Celsius. Vid Molokais högre höjder kan det vara några grader kyligare och fuktigare, ta med något varmt plagg för svalare kvällar om du har möjlighet. Västra sidan av Molokai är torrare och varmare medan den östra sidan med många berg och kullar är fuktigare och grönare.
Under januari månad hålls ”The Hawaiian games of the KA Molokai Makahiki Festival” vilket drar till sig en hel del besökare. Under juni finns det ett populärt event som heter ”The Molokai Ka Hula Piko” för att fira födseln av ”Hula”
Valskådnings säsongen är mellan december och maj, med en peak mellan Januari och April.

För att ta dig runt på Molokai rekommenderas det att hyra en bil, det är enkelt att ta sig runt på Molokai då det bara finns en tvåfilig väg som går från kust till kust. Tänk dock på att urvalet är begränsat så boka gärna i förtid.
Det finns ingen kollektivtrafik i Molokai och taxi utbudet är väldigt begränsat.
Tänk på att vissa utflyktsmål kräver en bil med fyrhjulsdrift. En annan sak att lägga på minnet är att bensinpriset i Molokai Hawaii är ganska högt mätt i amerikanska mått.
Kom ihåg att inte köra för fort, som skylten på Molokais väg vid flygplatsen säger ”Slow down, you’re in Molokai”

Om man utgår från Molokai Airport (MKK) kommer här nedan ungefärlig restid till olika sevärdheter i Molokai Hawaii.
– Halawa Valley – ca 2 timmar.
– Kaunakakai – ca 15 min.
– Maunaloa – ca 40 min.

- Advertisement -

Reser du till Molokai kan det vara ett smart drag att ta med lite extra kontanter då alla affärer och butiker inte tar emot kreditkort, utbudet på uttagsautomater är inte optimalt. Ska du på resa till Molokai får du också tänka på att Molokai har tillgång till mobiltelefonsamtal men på vissa platser kan det vara dålig mottagning så man får eventuellt ringa via fasta nätet på hotellet, om har ett viktigt samtal att ringa från Molokai. Wi-Fi utbudet är också begränsat så se till att dubbelkolla med hotellet eller bed-and-breakfast om de har tillgång till Wi-Fi.

Sevärdheter i Molokai
– Kalaupapa National Histrical Park. Ta en åsnetur till en 520 m höjd över havsytan och besök en av Hawaiis mest avlägsna byar.
– Kaunakakai. Molokais huvudby med historiska landmärken, Hawaiis längsta pir, och unika småbutiker samt matställen.
– Halawa Valley En helig Hawaiiansk katedral med fantastisk utsikt och två magiska vattenfall.
– Papohaku Beach En 5 kilometer lång kritvit strand som är den längsta vita stranden i Hawaii.

- Advertisement -
Föregående artikelLanai Hawaii
Nästa artikelKauai Hawaii

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

POPULÄRA ARTIKLAR OM HAWAII

Sevärdheter molokai

Förutom de fantastiska stränder som du kan njuta av när du är i Molokai i Hawaii finns det en del sevärdheter i...

Hotell i Lanai Hawaii

Här kommer vår lilla hotellguide för olika hotell i Lanai i ögruppen Hawaii. Det vi kommer ta upp här är vilka hotell...

Shopping Oahu

Sugen på shopping I Oahu? Då har vi shoppingguiden för dig! Här kommer du hitta alla köpcenter, köpgator och shopping tips som...

Träning i Hawaii

Kul att du hittat hit! Är du intresserad av att hålla formen när du reser till Hawaii har du hittat rätt. För...